Jong KDO  |  KDO Music Kiddz 
KDO Music Kiddz

Het Music kidz project is iets unieks in deze regio. We bieden basisschoolkinderen de GRATIS mogelijkheid om kennis te maken met het bespelen van muziekinstrumenten.

Het Music Kiddz project houdt in dat kinderen gedurende 10 lessen in kennis kunnen maken met verschillende instrumenten zodat zij op een leuke manier kunnen proberen of ze het leuk vinden om zelf te leren spelen. Ze maken kennis met allerlei slagwerkinstrumenten en blaasinstrumenten zoals trompet, trombone, saxofoon, dwarsfluit etc.
Daarnaast gaan ze bewegen op muziek, maken ze kennis met het notenschrift door het spelen op een blokfluit, slagwerk en spelletjes zoals een muziekquiz.

Als na 10 lessen blijkt dat ze het wel leuk vonden, maar geen interesse hebben om zelf te spelen kunnen ze gewoon stoppen.
Er zit geen enkele verplichting aan het volgen van het Music Kidz project. Bovendien is het volgen van het Music kidz project GRATIS
Vinden ze een instrument leuk wat KDO heeft dan kunnen ze bij ons les krijgen. Er wordt dan echter wel duidelijk bij verteld dat ze bij een vereniging gaan en dat daar dan ook verplichtingen bij horen.

Het Music Kidz gaat jaarlijks van start na de open dag van KDO in clubgebouw Odeon in Groessen

Wat vinden wij belangrijk aan muziek maken:
- Plezier wat je beleefd aan het kunnen bespelen van een instrument
- Uitbreiding van algemene ontwikkeling doordat je muziektheorie leert en misschien met muziekstijlen in aanraking komt die je anders niet had leren kennen.
- Verbetering of goede training van de motoriek


Indien je lid wordt van KDO leer je samenwerken en rekening houden met anderen, dat is goed voor je sociale ontwikkeling. De kans bestaat dat een talent ontwikkeld wordt waarvan niet bekend was dat het aanwezig was


Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie



Aantal bezoekers van deze pagina (vanaf 30 september 2005):  2170