Masterclasses en Play-Inn bij Showband KDO Groessen

Op zondag 4 maart 2018 organiseert Showband KDO Groessen een muzikale ontdekkingsreis voor iedereen die blaasmuziek en slagwerk uitoefent. KDO is erin geslaagd om enkele nationale topinstructeurs te strikken zodat het voor muzikanten in de regio een uitgelezen mogelijkheid is om enkele uren met de top van Nederland te werken. Plaats van handeling is KDO-clubgebouw Odeon, Commendereijstraat 20 te Groessen.

Plaats van handeling is KDO-clubgebouw Odeon, Commendereijstraat 20 te Groessen.

De dag bestaat uit twee delen. In de ochtend zijn er Masterclasses en in de middag is er een grote Play-Inn.

Vanaf 10.30 uur worden gedurende twee uur Masterclasses 'Zwaar Koper', 'Trombone' en 'Slagwerk' gegeven

Om 13.00 uur een grote Play-Inn waarbij alles wat 's-morgens is geleerd in praktijk kan worden gebracht. Daarvoor zijn ook andere muzieksecties van harte uitgenodigd.

Deelname aan de Masterclasses en de Play-Inn zijn kosteloos.

De masterclasses:

Zwaar koper

De instructeur voor het ‘Zwaar Koper’ is Leo Simons. Al tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Rotterdam, waar zijn hoofdvak docerend musicus tuba was, speelde hij al in veel orkesten en was hij jarenlang de vaste remplaçant van de Koninklijke Militaire Kapel. Gelijktijdig volgde hij de studie HaFa Directie en Lichte Kamermuziek aan het Brabants conservatorium en het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Inmiddels is Leo al meer dan 25 jaar arrangeur, dirigent en instructeur van zwaar-koper secties van diverse orkesten en showbands, waaronder WBC-verrassing Rijnmondband Schiedam. Tijdens de twee uur durende workshop in Groessen zal de nadruk liggen op ademhaling c.q. toon vorming en wordt aandacht besteed aan blaastechniek in het algemeen.

Slagwerk

Voor de Masterclass ‘Slagwerk’ komt niemand minder dan Richard Kampstra naar Groessen. Richard is al jarenlang slagwerkdocent en slagwerkarrangeur van Drum- en Showfanfare Advendo Sneek. Iedere slagwerker zal dan weten waar het over gaat: de absolute wereldtop op het gebied van slagwerk. Tijdens het laatste WMC in 2017 gooide Advendo weer zeer hoge ogen en werd Jong Advendo zelfs voor de 2e keer in successie wereldkampioen. De Advendo-korpsen hebben een geheel eigen sound en die wordt voor een belangrijk deel bepaald door het herkenbare slagwerk. Niet voor niets speelde het slagwerk van Advendo een grote rol in de Amsterdam Arena tijdens de grote shows van niemand minder dan Armin van Buren. Het is voor slagwerkers in de regio dé kans om enkele uren te werken met Richard Kampstra. Stokvoering, techniek, nuance: alles komt aan bod!

Trombone

De Masterclass ‘Trombone’ wordt verzorgd door Rob Gerritsen. Rob is afgestudeerd als Docent Muziek / (Bas)trombone. Hij was jarenlang instructeur, arrangeur en dirigent bij de Showkorpsen van Chr. Muziekvereniging Irene Ede. In die periode loodste hij Irene naar de nationale top. Thans genieten St. Sebastianus Gendt en Showband KDO Groessen van zijn ongekende vakkundigheid. Tijdens de masterclass legt Rob de nadruk op ademhaling en toonvorming.

Na de lunch volgt de Play-Inn. Deze wordt gegeven door Leo Simons. Voor de Play-Inn wordt iedereen uitgenodigd die blaas- en slagwerkmuziek tot hobby heeft. Dat zijn dus niet alleen muzikanten die in de ochtend aan de masterclasses hebben deelgenomen maar ook licht koper en houtinstrumenten zijn welkom om samen een middag heerlijk muziek te maken. Rond de klok van 16.00 uur zal een mini-concert worden verzorgd door het gehele play-inn-orkest.

Muzikanten die willen meedoen aan de Masterclasses en/of Play-Inn kunnen zich opgeven via de FaceBook pagina van Showband KDO Groessen en via een link op www.showbandkdo.nl