KDO Music Kiddz is een project dat Showband K.D.O. heeft ontwikkeld voor jonge muzikantjes die willen kijken of muziek maken bij hen past! In een paar lessen maken ze een eerste kennis met muziek, samenspel en instrumenten en na een aantal lessen kunnen ze al een aardig stukje spelen!
Op deze manier kan elke jonge muzikant ontdekken of muziek maken iets voor hem of haar is en misschien is er een nieuw KDO-talentje geboren!

saxophone-546303_1280
percussion-387670_1920

Vanuit het Music Kiddz-traject is er een overgang naar de reguliere, individuele lessen, waarbij je wordt klaargestoomd voor het HaFaBra-A-examen. Na dit examen is de stap naar de band, mits je oud genoeg bent, makkelijk te maken en kan je meedoen in een échte Showband!

Wil jij graag ...

Muziek maken?

Leren marcheren?

Repeteren met andere muzikanten?

Een echte show lopen?

Optreden met een showband?

Bij een gezellige groep horen?

Veelgestelde vragen

Kan ik ’n keer komen kijken?
Zeker! Op de donderdagavonden ben je van harte welkom, rond half acht staat de koffie klaar! Ook op de zondagochtendrepetities in Pannerden kan je komen kijken, zodat je gelijk een goed beeld krijgt van wat marcheren en showlopen inhoudt!

Moet ik een instrument kunnen bespelen?
Nee, dat is helemaal niet nodig! Voor de jeugd is er het Music Kidzz-traject, maar ook voor volwassenen die nog geen muziek kunnen maken is er de mogelijkheid tot ’t volgen van lessen door compleet geschikte docenten?   

Krijg ik muziekles?
Als je nog geen instrument bespeelt, worden er uiteraard lessen verzorgd. Als je al wél muziek kunt maken, maar je zou nog wel wat lessen willen hebben, dan is die mogelijkheid er zeker!

Wie zijn wie en wat doen wij?
Showband K.D.O. Groessen is een muzikale, dynamische, ongedwongen en bovenal erg gezellig vereniging die met ongeveer veertig leden mooie optredens verzorgt in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk! We lopen onder andere mee met bloemencorso’s, fruitcorso’s en carnavalsoptochten en natuurlijk laten we mooie shows zien op nationale en internationale taptoes! Verder spelen we nog in feesttenten, geven we serenades en verzorgen we verschillende optredens in de Liemers.

Wat heeft K.D.O. naast muziek nog meer te bieden?
Met z’n allen een mooi stukje muziek maken is uiteraard het hoofddoel van K.D.O. Maar daarnaast doen we ook nog hele leuke andere dingen, zowel mét als vóór onze leden!
Denk aan het organiseren van de jaarlijkse Feestweek, een groot evenement dat elk jaar weer twee weken lang honderden mensen richting de gezellige feesttent in Groessen trekt! Ook organiseren we om de twee jaar een eigen taptoe op ’t veld achter ons mooie clubgebouw! Terugkomende activiteiten voor onze leden zijn onder andere een nieuwjaarsreceptie, de gezellige busreizen naar optredens toe en elke donderdagavond is er de mogelijkheid om aan de bar nog een lekker drankje te drinken!

Bij wie moet ik zijn voor meer informatie over Music Kidzz?
Timon Schmitt heeft de leiding over het Music Kidzz-project. Voor verdere informatie over dit muziekproject, kan je contact opnemen met Wim Holland (06-53292123).