Wil jij graag ...

Muziek maken?

Leren marcheren?

Repeteren met andere muzikanten?

Een echte show lopen?

Optreden met een showband?

Bij een gezellige groep horen?

Herken jij jezelf in deze punten? En raak je meteen enthousiast als je dit leest? Dan is K.D.O. zeker iets voor jou!

Dus: lijkt het je leuk om een instrument te leren bespelen, of bespeel je al een instrument en wil je graag in een showband spelen, neem contact met ons op!

De jeugd van K.D.O. repeteert gezamenlijk op donderdagavond van 18.45 – 19.30.
Na verloop van tijd gaan we samen kijken of je misschien al mee kunt gaan doen met de gezamenlijke repetitie van de band!

KDO repeteert op donderdagavond van 19.45 – 22.00, waarbij het slagwerk en de blaassectie tot 21.00 apart oefenen. Dan is er een korte pauze, zodat we om 21.15 verder gaan met de gezamenlijke repetitie. Met oog op de leeftijd kan uiteraard altijd bekeken worden welke tijden haalbaar zijn!

We repeteren op de donderdagen in ons eigen clubgebouw ‘Odeon’ in Groessen. In de winterperiode repeteren we eens per maand in de sporthal in Pannerden. Hier oefenen we de shows en de streetshows waarmee we meedoen aan bloemencorso’s en andere optochten.

Veelgestelde vragen

Kan ik ’n keer komen kijken?
Zeker! Op de donderdagavonden ben je van harte welkom, rond half acht staat de koffie klaar! Ook op de zondagochtendrepetities in Pannerden kan je komen kijken, zodat je gelijk een goed beeld krijgt van wat marcheren en showlopen inhoudt!

Moet ik een instrument kunnen bespelen?
Nee, dat is helemaal niet nodig! Voor de jeugd is er het Music Kidzz-traject, maar ook voor volwassenen die nog geen muziek kunnen maken is er de mogelijkheid tot ’t volgen van lessen docenten.

Krijg ik muziekles?
Als je nog geen instrument bespeelt, worden er uiteraard lessen verzorgd. Als je al wél muziek kunt maken, maar je zou nog wel wat lessen willen hebben, dan is die mogelijkheid er zeker!

Wie zijn wie en wat doen wij?
Showband K.D.O. Groessen is een muzikale, dynamische, ongedwongen en bovenal erg gezellig vereniging die met ongeveer veertig leden mooie optredens verzorgt in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk! We lopen onder andere mee met bloemencorso’s, fruitcorso’s en carnavalsoptochten en natuurlijk laten we mooie shows zien op nationale en internationale taptoes! Verder spelen we nog in feesttenten, geven we serenades en verzorgen we verschillende optredens in de Liemers.

Wat heeft K.D.O. naast muziek nog meer te bieden?
Met z’n allen een mooi stukje muziek maken is uiteraard het hoofddoel van K.D.O. Maar daarnaast doen we ook nog hele leuke andere dingen, zowel mét als vóór onze leden!
Denk aan het organiseren van de jaarlijkse Feestweek, een groot evenement dat elk jaar weer twee weken lang honderden mensen richting de gezellige feesttent in Groessen trekt! Ook organiseren we om de twee jaar een eigen taptoe op ’t veld achter ons mooie clubgebouw! Terugkomende activiteiten voor onze leden zijn onder andere een nieuwjaarsreceptie, de gezellige busreizen naar optredens toe en elke donderdagavond is er de mogelijkheid om aan de bar nog een lekker drankje te drinken!

Bij wie moet ik zijn voor meer informatie over Music Kidzz?
Timon Schmitt heeft de leiding over het Music Kidzz-project. Voor verdere informatie over dit muziekproject, kan je contact opnemen met Timon via onderstaande knop.