Vacature: Wie wordt de nieuwe tambour-maître (M/V) van Showband KDO Groessen?

vacature tambour-maître

Kan je overtuigend voor een korps staan? Ben je muzikaal en creatief? Kun je organiseren en ben je niet bang om beslissingen te nemen? Ben je zelfverzekerd, energiek en hou je van een uitdaging? 
En heel belangrijk: ben je een verenigingsmens? 
Dan ben jij misschien wel de nieuwe tambour-maitre vanShowband KDO Groessen.

Wie zijn wij?

Showband KDO Groessen (opgericht in 1966) is een inclusieve vereniging waar muzikaliteit, show, kwaliteit én gezelligheid hand in hand gaat. De showband bestaat uit een hechte groep muzikanten van gemiddeld jonge leeftijd. Ons repertoire bestaat overwegend uit lichte, populaire muziek. Het korps verzorgt jaarlijks 10 – 15 optredens in de regio en de rest van Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk. We treden op bij optochten, (bloemen)corso’s en natuurlijk ook bij taptoes in binnen- en buitenland. En iedere 2 jaar organiseren we onze eigen Taptoe Groessen. 

Showband KDO is als enige showband in de regio ambassadeur voor de Liemers. Onze ruim 30 gedreven spelende leden kiezen bewust voor een showband en zij komen uit de wijde omgeving. Showband KDO heeft de gezonde ambitie om het beste uit zichzelf te halen, maar koppelt dat wel aan realiteitszin. Zo blijft het voor iedereen leuk. We werken samen met onze dirigenten en instructieteam hard aan onze muziek en showproducten, maar drinken na afloop ook graag een drankje aan de bar. Showband KDO is kortom een gezellige vereniging die presteert op een goed gemiddeld niveau.

Wat verwachten we van de tambour-maître?

Onze huidige tambour-maître heeft ruim 17 jaar naar volle tevredenheid voor het korps gestaan. Nu is het tijd om het stokje (in dit geval de mace) over te dragen. Na zo’n lange tijd zal het ook voor ons best even wennen zijn. Een tambour-maître is het gezicht van het korps. We hebben een relatief jonge,  en dynamische band. We zoeken dan ook een energieke tambour-maître. Iemand die op natuurlijke wijze de showband leidt en verantwoordelijkheid neemt voor het goed verlopen van een optreden. Dat begint al bij de planning vooraf, en natuurlijk ook ter plekke. Overleg en afstemming met organisatoren hoort daar bij. Tijdens het optreden neem je beslissingen en ben je een leider. Een leider die tijdens een optreden muzikale keuzes maakt en strak exerceert. Je mag best een beetje persoonlijkheid hebben. Je bent duidelijk en beslist, en geeft het goede voorbeeld voor het korps, maar je vergeet ook niet dat de band uit mensen bestaat. Naast je rol als tambour-maître ben je onderdeel van de showband en lid van de vereniging. Je bent een belangrijke sparringpartner van het bestuur, de dirigenten en het instructieteam. 

Wat vragen we van je? – vacature tambour-maître

Onze ideale tambour-maître:

-beschikt over de nodige muzikaliteit en creativiteit

-beheerst minimaal de basis tambour-maitre routines (of is bereid die te leren)

-heeft affiniteit met de march- & showbandsector

-ontwerpt, en denkt mee aan, de showelementen voor de band

-neemt deel aan show- en exercitierepetities

-heeft charisma en is een leider

-is enthousiast en gemotiveerd, én motiveert

-kan goed samenwerken

-is een verenigingsmens

-heeft echt zin om met Showband KDO aan de slag te gaan

Interesse in de vacature tambour-maître, wat moet je doen?

Heb je misschien interesse om het nieuwe frisse gezicht van Showband KDO te worden? Neem dan contact op via secretariaat@showbandkdo.nl of bel ons  op 06 – 3657 4704. 
Of kom gerust langs op een repetitieavond om geheel vrijblijvend kennis te maken met ons. We repeteren op donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur. Wacht niet te lang met reageren, want als we eenmaal de juiste man/vrouw gevonden hebben gaan we daarmee aan de slag. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2023 beginnen al snel. 

Laat een reactie achter